Word Gast van de Raad

De gemeenteraad biedt u op dinsdag 8 oktober de mogelijkheid om als speciale “Gast van de Raad” vóór en tijdens de vergadering van de raad een kijkje te nemen achter de schermen van de politiek in de gemeente Westerveld. Bent u nieuwsgiering naar wat raadsleden doen en hoe de gemeenteraad werkt? U bent welkom als Gast van de Raad!

Mooi leven in Westerveld

Namens u werkt de raad aan een mooie en leefbare woon- en werkomgeving. De raad vindt het belangrijk om contact te hebben met de inwoners en wil u graag kennis laten maken met het politieke bestuur in de gemeente. 

Programma 'Gast van de Raad'

  • 18.00 uur    Ontvangst door de burgemeester, als voorzitter van de raad, enkele raadsleden en de griffie en korte kennismaking
  • 18.30 uur    Hoe werkt de raad in Westerveld? Tijdens een eenvoudige maaltijd licht de griffier kort toe hoe de raad in Westerveld werkt en kunt u in gesprek met raadsleden over hun ervaringen en motivatie als raadslid. 
  • 19.15 uur    Rondleiding raadzaal: De burgemeester leidt u door de raadzaal. Raadsleden vertellen hoe het eraan toe gaat in een raadsvergadering en blikken vooruit op de vergadering van betreffende avond.
  • 19.45 uur    Pauze Koffie/thee

In het kwartier voor aanvang van de vergadering druppelen de raadsleden binnen en is er gelegenheid om bij een kopje koffie of thee kennis te maken met de verschillende raadsleden.

  • 20.00 uur    Bijwonen (deel van de ) vergadering op de publiek tribune, U volgt de vergadering vanaf de publieke tribune. De duur van de vergadering en agendapunten is nooit helemaal voorspelbaar. U mag op ieder moment tijdens de vergadering de raadzaal verlaten.
  • 21.00 uur    Einde

Om 21.00 uur is er gelegenheid om even gezamenlijk af te sluiten met de andere gasten, iemand van de griffie en zo mogelijk een raadslid. Met een drankje erbij wordt er kort teruggeblikt. Wie de vergadering verder wil volgen mag uiteraard op de publieke tribune blijven zitten.

Aanmelden

De eerstvolgende gelegenheid is dinsdag 8 oktober 2024 van 18 tot ca. 21 uur. Aanmelden kan tot en met 1 oktober 2024 via griffie@gemeentewesterveld.nl Iedereen kan zich aanmelden. Wij ontvangen per keer een maximum aantal gasten. Als blijkt dat het maximum aantal gasten bereikt is, dan wordt u voor een vergadering van de raad op een andere datum uitgenodigd. Deze avond wordt u gratis aangeboden door de gemeente en biedt geen ruimte voor inhoudelijke vragen over persoonlijke onderwerpen, zoals bv. bouwvergunningen. 
Gast van de raad beeldmerk INTERNET (1)